הגישה החינוכית | pilproject
top of page

הגישה החינוכית

לחנך זה קל נכון? קחו מדריך שמסביר טוב והרי לכם הצלחה. או שלא? חברת הפיל נוסדה מתוך הבנה שחינוך זה הרבה יותר מהעברת מידע. חינוך ביסודו, זהו תהליך של חיבור בין המורה לתלמיד שדורש הבנה, אמון ושיתוף פעולה. יש מקרים שבהם התלמיד לא מוכן או לא מסוגל לקלוט מידע חדש, אז מה עושים?

אנו דואגים שהמדריכים שלנו יטמיעו את הערכים הבאים:

העלאת תחושת המסוגלות של הפרט

חינוך בגובה העיניים

נבואה שמגשימה את עצמה

זהו מונח פסיכולוגי הטוען שישנן נבואות שמגשימות את עצמן.

נסביר באמצעות דוגמא: ילד מסוים מנסה לקלוע זריקה לסל. פעם אחת הילד מאמין שהוא ייקלע את הזריקה הזאת. פעם אחרת הילד מאמין שהוא הולך להחטיא. מה יקרה? כמובן, שהסיכויים לקלוע יהיו הרבה יותר גבוהים כאשר הילד מאמין שהוא הולך לקלוע! נבואה שמגשימה את עצמה קשורה באופן ישיר לתחושת המסוגלות העצמית! הילד מאמין שהוא מסוגל לקלוע.

 אנו בפיל, נוכחים לראות שזהו כלי מאד חזק, כל פעילות שלנו – אנו מסבירים לתלמידים איזה כלים הם יקבלו ומסבירים להם שבסוף הפעילות הם (הילדים) ידעו לעשות את מה שלימדו אותם! בכך, אנו עוזרים לילד להגשים את הנבואה ולצאת מחוזק מהפעילות. ראינו הצלחה מסחררת בעזרת כלי מדהים זה.

01-12.png
01-11.png
01-10.png
01-10.png

להתחבר לתלמיד וליצור אמפתיה. חינוך משמעותי יכול לקרות רק כאשר הילד מתחבר ומעריך את המחנך שלו. כדי להגיע לזה צריך להראות לילד שאנחנו איתו, שהמדריך מזדהה עם מה שעובר עליו ומסוגל לדבר איתו בשפה שהוא מבין ובצורה חברית. כל זאת תוך שמירה על המטרה המשותפת – קידום הילד בתחומים רבים ומגוונים. שהילד נפתח ומספר, זאת ההזדמנות של המדריך לעשות פריצת דרך.

מסוגלות עצמית היא תפיסתו של הפרט לגבי עצמו .ככל שהבטחון העצמי של התלמיד בעולם גדל, תחושת המסוגלות העצמית שלו גודלת, וסיכויי הצלחתו עולים.

צוות המדריכים דוחף את הילדים קדימה! המדריכים נותנים חיזוקים חיוביים ויחס אישי לכל ילד, וכך מגבירים את תחושת המסוגלות העצמית של הילדים. הילדים מגלים שהם יכולים לפתור בעיות נרחבות. ומבינים שכל השנים האלה הם קיבלו כלים להיות ילדים יצירתיים שיכולים לפתור כל בעיה. אחרי שהם עוברים את התהליך הזה, פתאום הלימודים בכיתה לא נראים מאיימים כל כך.

בניית יחסי מורה-תלמיד-חבר

המדריכים שלנו דואגים ליצור קשר איכותי וחברי עם הילד, על מנת ליצור נאמנות להתקדמות דואלית. תחושת המחויבות ההדדית נוצרת במהלך השיעור/הפעילות או ביצירת קשר טלפוני במהלך השבוע עם ההורים, כדי שהילדים יישארו במסלול הנכון. בנוסף, חשוב לנו שהילדים יבינו שיש להם דמות חדשה בחיים שיכולה לתת מענה לכל בעיה שיש להם בחייהם האישיים. אם זאת, המדריך שומר על distance מהילדים, על מנת שייתפס כדמות חינוכית בחייהם.

01-10.png

חינוך זה מה שנשאר אחרי ששכחנו את כל מה שלמדנו בבית הספר 

אלברט איינשטיין

bottom of page